- This event has passed.
Παρουσιάσεις Περιστατικών 14/3/2026: Γ.Ν.Α ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ-ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Το Σάββατο 14/3/2026, στις 11.45 π.μ., μέσω διαδικτύου, πραγματοποιούνται οι Παρουσιάσεις Περιστατικών της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, στο πλαίσιο των μετεκπαιδευτικών της μαθημάτων για το 2026.
1ο Περιστατικό: Γ.Ν.Α ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ-ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ , ΣΑΒΒΑTO 14/3/2026, ΩΡΑ 11:45 – 12:30, διαδικτυακά
Τίτλος: «Γυναίκα με υπερπλασία κυττάρων πύλης ωοθηκών ως σπάνια αιτία υπερανδρογοναιμίας στην εμμηνόπαυση»
Περίληψη: Πρόκειται για ασθενή, ηλικίας 72 ετών, η οποία προσήλθε λόγω σημαντικής υπερτρίχωσης, ανδρογενούς τύπου αλωπεκία και κλειτοριδομεγαλία, με προοδευτική επιδείνωση κατά το τελευταίο έτος. Τέθηκε η διάγνωση υπερπλασίας κυττάρων πύλης ωοθηκών. Ακολούθησε αρχικά αγωγή με αγωνιστή GnRH και στην συνέχεια υποβλήθηκε σε ολική υστερεκτομή με ύφεση των συμπτωμάτων και αποκατάσταση εντός φυσιολογικών ορίων των ανδρογόνων της. Παρουσίαση διαγνωστικής και θεραπευτικής προσέγγισης καθώς και ανασκόπησης βιβλιογραφίας.
Παρουσίαση: Ντενίζ Γκιούντογκντου, Eιδικευόμενη Eνδοκρινολογίας
Επιμέλεια: Δημήτριος Ιωαννίδης, Δ/ντης Eνδοκρινολογίας
Σχολιαστής: Νεοκλής Γεωργόπουλος, Καθηγητής Ενδοκρινολογίας, Τμήμα Ενδοκρινολογίας, Ενδοκρινολογίας Αναπαραγωγής Παθολογικής Κλινικής, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών
Προκειμένου να παρακολουθήσετε ελεύθερα την εκδήλωση online, μπορείτε να προεγγραφείτε μέσω της διεύθυνσης: https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_5vdvkdOSR8CPCqWFvB385g
συμπληρώνοντας το ονοματεπώνυμό σας και το email σας στη φόρμα εγγραφής, ώστε να λάβετε αυτόματα ένα νέο e-mail που θα περιέχει τον σύνδεσμο (link) μέσω του οποίου θα μεταδοθεί η εκδήλωση.
Προσβλέποντας πάντα στην πολύτιμη ενεργό συμμετοχή σας.
Για την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία.
Με εκτίμηση,
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ν. Γεωργόπουλος
Η. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μ. Γιαβροπούλου
